HVAD ER JULEMÆNDENES VERDENSKONGRES?

Julemændenes Verdenskongres har fundet sted i forlystelsesparken, Dyrehavsbakken (i folkemunde kendt som ”Bakken”) nord for København i Danmark siden 1957. Hver sommer indtages Bakken af julemænd fra hele verden, der samles for at sprede den glade julestemning, have det sjovt og dyrke det sociale fællesskab blandt ligesindede.

Julemændenes Verdenskongres på Bakken er således både det faglige forum og det sociale samlingssted for rigtige julemænd fra hele kloden. Her har julemænd fra hele verden muligheden for at mødes med hinanden for at udveksle erfaringer og udvikle netværk.

Endvidere er kongressen en chance for at eksponere julemandsfaget og vise hvordan juleglæde tager sig ud i forskellige dele af verden.

Julemændenes Verdenskongres blev skabt i midten af sidste århundrede af Bakkens legendariske entertainer, Professor Tribini, der ikke mente, at det kun skulle være jul én gang om året. Og da julemænd som regel er travlt optaget i december, skabte professoren ”Jul i Juli” - en begivenhed der nu om dage tiltrækker hundredevis af julemænd, nissemødre og nisser. Og mange tusinde tilskuere.

Arrangørerne

Julemændenes Verdenskongres arrangeres af Dyrehavsbakken (Bakken) i tæt samarbejde med Dansk Julemands Laug.
Kongressen afholdes i verdens ældste og Danmarks sjoveste forlystelsespark, Bakken.

Spørgsmål vedrørende Julemændenes Verdenskongres kan sendes til join@wscc.dk

Pjerrot og julemand julemand